Een van de meest populaire spellen uit 2020: Among Us

In deze review zal ik kort de basisprincipes van Among Us uitleggen, wat deze game zo populair maakt en welke aspecten ervan een meer diepgaande verandering verdienen. Among Us is een online sociaal geïmproviseerde ruimteschip-ervaringsgame die laat zien wat het is om samen te werken om een teammissie te volbrengen voordat de tijd om is. Het is een van de meest populaire spellen van het jaar 2020, en het is gemakkelijk te zien waarom. Het vraagt om creativiteit, intelligentie en gesprek, waardoor het zowel op de korte als op de lange termijn interessant is. In deze review wil ik dieper ingaan op wat Among Us zo geweldig maakt, en ook wat er verbeterd kan worden.

Grafische weergaven en opzet

Among Us heeft een hele kleurrijke en dynamische grafische stijl geïntroduceerd. De karakters, of liever gezegd, de 'Crewmates', zijn allemaal teddyberen die elk verschillende kleuren hebben. Ook is het design erg interessant, omdat het gebouwd is als een 3D-labyrinth. Er zijn verschillende ruimtes met verschillende doelen en taken die moeten worden voltooid, samen met verlaten kamers waar vreemdelingen kunnen proberen in te breken. Al met al is de opzet van het spel groot en divers, en het biedt vele uren speelplezier. Het enige wat verbeterd kan worden, is om de omgevingen wat meer afwisseling te geven. Dit voorkomt dat het spel repetitive of saai wordt na een tijdje.

Gameplay

Er zijn twee teams in Among Us, de 'Crewmates' en de 'Impostors'. De Crewmates hebben de taak om met elkaar te samenwerken om taken te volbrengen en de Impostor moet proberen de Crewmates uit te schakelen. Er is een variatie aan strategieën die een speler gebruiken kan, zoals zich verstoppen, vals spelen of de Crewmates afleiden terwijl de Impostor ze aanvalt. Het is ook een interessant aspect dat je jouw eigen strategie kunt veranderen afhankelijk van hoe je situatie is. Het systeem werkt ook heel goed, mede dankzij de verschillende chatrooms en taaklijsten.

Variatie in de levels

Het team at InnerSloth heeft ook het gebruik van random levels toegevoegd om de dingen interessanter te maken. Er zijn tientallen levels voor zowel de Crewmates als de Impostors om door te navigeren, waardoor de gameplay steeds interessant blijft. Iedere level heeft ook verschillende afleidingen, waardoor je je tijdens het spelen ook niet verveelt. Er zijn ook nieuwe kleding stijlen toegevoegd om de game nog leuker te maken.

Competitive en Co-operative aspecten

Among Us is ook interessant omdat het gelijktijdig een competitief én coöperatief spel is. Hoewel de Crewmates samenwerken om taken te voltooien zullen de Impostors elkaar proberen te verslaan. Dit maakt het spelen van Among Us een geweldige ervaring, omdat het een spel van wederzijds vertrouwen is. Om dit te benadrukken heeft InnerSloth ook een ranking systeem ingesteld waar spelers een rang kunnen krijgen op basis van hun prestaties, zoals de meeste kills, of het voltooien van een taak in de kortste tijd.

Conclusie

In conclusie biedt Among Us een hele unieke ervaring, die je in geen enkel ander spel kan vinden. Het spel is perfect om met vrienden op te spelen, maar het is ook een geweldige optie voor alleen spelers. Er zijn verschillende spelmodi en levels, waardoor iedereen er naar hartenlust van kan genieten. Wat betreft de verbeteringen, zou InnerSloth vooral moeten werken aan hun steungroepen, zodat mensen makkelijker met elkaar kunnen communiceren. Al met al is Among Us een geweldig spel dat iedereen kan genieten.