Het indrukwekkende Horizon: Call of the Mountain

Horizon: Call of the Mountain is de meest ambitieuze game in de serie tot nu toe. Met meer diepe game- en verhaalmogelijkheden, een prachtig landschap en meeslepende avonturen, biedt deze titel een bijna onaantastbare dekking aan voor de Horizon-liefhebbers. Maar wat is er zo bijzonder aan Call of the Mountain dat het waard is om in de gaten te houden? Hier komt onze uitgebreide recensie!

Structuren en exploration

Horizon: Call of the Mountain introduceert een hele nieuwe planeet die Archelon heet. De wereld is begroeid met bomen en heuvels, wat veel van de gameplay en exploration opslokt. De speler is vrij om de wereld te verkennen, en de meeste van deze gebieden bieden verschillende interessante tunnels, kastelen en andere verborgen locaties voor de speler om te ontdekken. Het verkennen is in Horizon: Call of the Mountain een leuke manier om bonussen te veroveren en ook om een verhaal te ontdekken dat speelt aan de andere kant van de wereld.

Een verhaal over monsters en mensen

Het verhaal in Horizon: Call of the Mountain draait om de moeilijke tweestrijd tussen de archetype-monsterlievende m Chiron en de Terra-monsterlievende mens Kir-Archead. De tweestrijd speelt zich af in een reeks avonturen waarbij de speler meer te weten komt over het leven op de planeet en ook uitvindt wat er achter de monsters schuilgaat. Een interessante twist is dat het verhaal gekoppeld is aan de speler, waardoor de speler veel interactie heeft met de personages die zich in de game bevinden.

Grafisch meeslepend en technologisch ondersteund

Grafisch heeft de game zeker een grote indruk gemaakt. Met het gebruik van de Unreal Engine 4-technologie presenteert De game prachtige landschappen en karakters, helemaal vertegenwoordigd met de meeslepende muziek. Zeer gedetailleerde animaties en scènes hebben ervoor gezorgd dat de game levensecht is, waardoor het verhaal zelfs meer indrukwekkend is. Tegelijkertijd is een nieuwe feature met de naam 'Quick Decisions' toegevoegd die de speler een niveau van controle geeft dat meer nauwkeurig is.

Nieuwe gameplay-mechanismen

Naast het verhaal zelf heeft de game een paar interessante gameplay-mogelijkheden toegevoegd. Er zijn verschillende 'Archead'-spelers die de speler kunnen verbinden met verschillende territoria, waardoor de speler nieuwe ervaringen kan opdoen en ook verschillende missies en puzzels kan voltooien. Ook is er een nieuwe turn-based battle-systeem toegevoegd dat het tactische gevecht een gedaante geeft, waardoor de speler uitstekende prestaties kan leveren in de game.

Eindoordeel

In het algemeen biedt Horizon: Call of the Mountain een heel goede fantasie-ervaring, die de speler meeneemt naar een hele andere en interessantereeks werelden. Met een hoge mate van verscheidenheid aan beelden en personages, uitgebreide verkenning- en game-mogelijkheden, en meeslepende avonturen die de speler diep in de wereldrijk van de Horizon-serie verdiepen, is Call of the Mountain zeker de moeite waard om te voelen.