Black Desert in 2022

Wat is Black Desert

Black Desert (voorheen Black Desert Online) is een sandbox, levende MMORPG. Ervaar snelle gevechten boordevol actie, jaag op monsters en enorme eindbazen, vecht met vrienden in een gilde om knooppunten te belegeren en kastelen te veroveren, train je levensvaardigheden zoals vissen, handelen, knutselen, koken en nog veel meer!

Wordt Black Desert nog gespeeld?

Black Desert is een van de meest actieve sandbox-mmorpg die er bestaat, elk serverkanaal geniet van een bruisende wereldwijde chat en de wereld zelf zit vol met spelers, deels vanwege het aantal mensen dat 24/7 ingelogd blijft en deels vanwege de aard van het spel.

Het is een geweldig spel om te ontdekken; van het ontdekken van nieuwe bezienswaardigheden en het temmen van bergen tot vissen en zeilen, er zijn veel redenen om in de wereld te zijn, en op elk moment doen duizenden mensen precies dat, waardoor het een gevoel van leven en levendigheid krijgt dat komt nergens anders in het genre voor.

Hoeveel mensen spelen Black Desert?

Hoewel Pearl Abyss geen exacte spelersaantallen geeft, weten we dat Black Desert vanaf september 2020 meer dan 40 miljoen geregistreerde spelers had en meer dan 1,7 miljard USD opbracht, waardoor het een van de meest succesvolle MMORPG’s op de markt is.

Uit medeleven meldde Elder Scrolls Online dat het aantal geregistreerde spelers in januari 2020 de 15 miljoen overschreed; hoewel er enige discussie is over welke game beter is, is het duidelijk dat zowel Elder Scrolls Online als Black Desert gezonde mmo zijn met betrokken gemeenschappen