Fall Guys – Xbox

Het heeft lang geduurd, maar de razend populaire partygame Fall Guys is nu eindelijk op Xbox, en de herlancering van de game viel ook samen met een overgang naar een gratis te spelen model. Dus, nu we seizoen 1 helemaal opnieuw beginnen, deze keer ook op Xbox, is Fall Guys het downloaden waard? Wat ons betreft een volmondig ja!

Voor niet-ingewijden is Fall Guys een spel waarin je speelt als een stuntelig jelly bean-achtig personage en strijdt in hindernisbanen en andere gekke uitdagingen, met als doel de laatste fase te bereiken en uiteindelijk te proberen deze te winnen. Fall Guys gebruikt een Battle Royale-indeling, waarbij je begint met 60 online spelers, en ze worden ronde voor ronde geëlimineerd totdat je bij de grote finale komt. Je kunt solo, in duo’s, in feesten spelen en zelfs aangepaste wedstrijden maken met je vrienden.

De reden waarom Fall Guys zo populair is, is omdat het ten eerste erg leuk is, en ten tweede omdat het over het algemeen erg toegankelijk is. Voor elke ronde hoef je alleen maar te weten hoe je moet rennen, springen, grijpen en duiken. Dat zijn de enige controles! Je hoeft geen ervaren gamer te zijn om van Fall Guys te genieten, wat betekent dat spelers van alle niveaus er iets uit kunnen halen.

Je vindt ook veel variatie in de etappes, van races tot puzzel- en strategiegerichte niveaus, tot een sport als volleybal, tot rondes waar je gewoon gigantische vruchten moet ontwijken die je kant op worden gekatapulteerd. Vrijwel al deze fasen zijn erg leuk om te spelen, hoewel je soms merkt dat je binnen een paar games steeds weer dezelfde paar speelt, wat af en toe vermoeiend kan zijn. Aan de andere kant is het leren hoe je deze fasen kunt overwinnen een belangrijk onderdeel van het succes in Fall Guys, en zoals we al eerder zeiden, ze zijn allemaal leuk om te spelen.

Fall Guys is dus nog steeds zo geweldig als altijd op Xbox, en de nieuwe gratis te spelen overgang heeft de gameplay niet verpest. Het verschil is nu dat er een nieuw valutasysteem is genaamd Show Bucks, dat grotendeels (maar niet volledig) is gericht op het betalen van echt geld voor cosmetica in de in-game winkel, en de seizoenspas is nu ook een betaald element, hoewel je kunt ontgrendel ook gratis beloningen. Het is vermeldenswaard dat als je Fall Guys in het verleden op een ander platform hebt gespeeld, je direct een gratis Legacy Pack en de eerste Season Pass gratis kunt krijgen.

Het verbeteren van de seizoenspas is leuk, en er zijn nieuwe dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse uitdagingen die je kunt voltooien om je te helpen niveau 100 te bereiken, maar als je een ervaren Fall Guys-speler bent, zou je geïrriteerd kunnen raken door het feit dat je kunt geen premium cosmetica meer kopen met Crowns. In plaats daarvan moeten de beste cosmetica nu worden aangeschaft met Show Bucks. Je krijgt elke keer dat je een game wint in Fall Guys een Crown, maar het enige wat je met Crowns nu kunt doen, is langzaam een ​​verzameling opbouwen om in de loop van de tijd wat extra gratis cosmetica in te wisselen, wat de uitdaging om daadwerkelijk een game in Fall Guys te winnen minder maakt aantrekkelijker dan het was. Het is leuk om te winnen en zo, maar je wordt er niet meer zo goed voor beloond.

Ondertussen lijken de prestaties op de Xbox Series X net zo goed te zijn als we hadden verwacht, soepel met 60 frames per seconde, hoewel je zult merken dat wanneer je andere Fall Guys in de verte ziet, ze soms lijken te rennen bij een lagere framesnelheid. Het is niet de meest grafisch intensieve game, maar het ziet er toch geweldig uit op Series X.

We zijn dus blij te kunnen melden dat Fall Guys zeker de moeite waard is om uit te proberen op Xbox, en het feit dat het platformonafhankelijke en cross-progressie met andere platforms ondersteunt, betekent dat je kunt mixen en matchen op Xbox, pc, Nintendo Switch , PlayStation 4 en PlayStation 5, en dat aspect lijkt tot nu toe heel goed te werken in onze ervaring. We hebben een paar jaar moeten wachten op de komst, maar het is geweldig om te zien dat Fall Guys in 2022 eindelijk toetreedt tot de Xbox-familie!

Voordelen:

  • Makkelijk op te pakken, maar moeilijk om te perfectioneren
  • Vermakelijk voor bijna iedereen
  • Gratis te spelen
  • Veel variatie in de levels

Nadelen:

  • Af en toe heb je dezelfde stages wanneer je veel speelt