Fortnite Battle Royale in 2022

Wat is Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale is, zoals de naam het al zegt, een Battle Royale-game voor 100 spelers, ontwikkeld en uitgegeven door Epic Games. Het is momenteel één van de meeste gespeelde games op het internet en de modus is ook immens populair. Je zou kunnen zeggen dat Battle Royale de drijvende kracht achter de voortdurende groei en het succes van de franchise is.

Hoe kan ik Fortnite spelen?

Fortnite Battle Royale is beschikbaar op alle denkbare apparaten, zoals: PC, Xbox, Playstation en Nintendo. Daarnaast kun je ook Fortnite spelen op je mobiel voor zowel Android als iOS.

Zijn er nog updates voor Fortnite Battle Royale?

Fortnite heeft al meer dan vier jaar voortdurend grote updates ontvangen, waarbij elke 3-4 maanden nieuwe seizoensinhoud wordt uitgebracht en ongeveer elke twee weken kleine inhoudsupdates (met uitzondering van feestdagen en zomervakanties).

Naast deze bescheiden inhoudsupdates, ontvangt de cosmeticawinkel om de paar dagen nieuwe items, waaronder cross-overs met andere franchises zoals Streetfighter, Star Wars, DC Comics, Marvel, the Walking Dead en meer.

Wat echter spannender is, zijn de plannen die Tim Sweeney heeft voor Fortnite in de toekomst; hoewel hij fans heeft verzekerd dat Fortnite Battle royale hier zal blijven, is dit slechts het begin, en de visie dat Fortnite een metaverse wordt, met tientallen afzonderlijke games en activiteiten die te allen tijde beschikbaar zijn voor spelers om mee bezig te zijn.

Spelen mensen nog wel Fortnite Battle Royale?

Fortnite Battle Royale is een van de meest actieve multiplayer-games die er bestaan met een enorme community van meer dan 350 miljoen spelers, maar gebruikers van Twitter en Reddit blijven het een “dood spel” noemen.

Hoewel niet alle Twitter- en Reddit-gebruikers aan deze trolling deelnemen, neemt een voldoende groot percentage deel aan deze acties om ervoor te zorgen dat beide gemeenschappen giftig blijven voor Fortnite Battle Royale.

Deze toxiciteit is verdeeld in drie hoofdkampen.

  1. Mensen die giftig zijn voor de memes en niet echt geloven dat Fortnite een bedreiging voor gamen of dood is, maar doen dit om andere mensen op te winden.
  2. Mensen die verouderde meningen hebben over gamen en geloven dat alle “games als service” een slecht voorteken zijn en het einde van offline gamen zullen veroorzaken; ondanks dat offline en online gamen twee kanten van dezelfde medaille zijn, zoals het gezegde luidt: “een opkomend tij tilt alle boten op”.
  3. Mensen die de klachten en leugens van groep 1 en 2 voor waar aannemen en oprecht geloven dat Fortnite een slechte game is die het gamen voor altijd heeft verpest.