Maplestory in 2022

Maplestory is een van de oudste MMORPG’s die nog steeds een actieve spelersbasis heeft. Omdat het een spel is dat veel mensen speelden toen ze jonger waren, is het normaal dat je een oude klassieker nog een keer wilt proberen.

Maar hoe is Maplestory tegenwoordig, want het verschilt duidelijk nogal van het gevoel dat old-school spelers zich herinneren.

Of Maplestory de moeite waard is om in 2021 te spelen of niet, hangt volledig af van je voorkeuren. We raden je aan het eens te proberen als je nieuwsgierig bent, omdat je met de game nu snel een breed scala aan inhoud kunt ervaren.

In dit bericht helpen we je beslissen of Maplestory de moeite waard is om voor je te spelen door de belangrijkste punten van het spel uit te leggen waarvan we denken dat je het moet weten, evenals de algemene verschillen tussen toen en nu.

Is Maplestory leuk om te spelen in 2022?

Maplestory is nog steeds een populaire MMORPG met een actieve spelersbasis, ook al is het duidelijk een stuk kleiner dan vroeger.

De game heeft zijn kern gameplay-stijl en doelstellingen behouden. Het algemene gevoel is echter heel anders dan ongeveer tien jaar geleden.

Nu is de game veel meer gericht op het snel door het spel gaan om de inhoud van het eindspel te bereiken en het opnemen van lastige eindbazen, dan dat het langzaam de wereld verkent en langzaamaan krachtiger wordt.

Zelfs als nieuwe speler zonder stat-boosts van je account of nivelleringsuitrusting, enz., kun je binnen een paar dagen nog steeds level 200 bereiken, wat nu niet meer het maximale niveau is.

Het zal echter een paar maanden duren om van 200 naar het nu maximale niveau van 275 te gaan.

Daarom is het normaal dat spelers vanaf level 200 en hoger de statistieken, vaardigheden en uitrusting van hun personage sterk verbeteren, zodat ze het tegen de moeilijkste bazen in het spel kunnen opnemen.

Een ding dat je snel zal opvallen als je terugkeert naar Maplestory nadat je ongeveer tien jaar niet hebt gespeeld, is dat alles nu groter is. Grotere getallen, grotere animaties, grotere mesobedragen, enzovoort.

Vooral sommige van de nieuwere klassen zullen aanvoelen als een 3e of 4e baanklasse die al op niveau 10 zit in termen van mobiliteit, gameplay en animaties als je het vergelijkt met pre-Big Bang-dagen.

Maplestory is nu over het algemeen verdeeld in twee verschillende ervaringen, normale servers en de Reboot-server.

De Reboot-server is een speciale server waar vijanden sterker zijn, EXP-tarieven hoger zijn en je niet kunt ruilen tussen spelers, maar het pay-to-win-aspect is in wezen verwijderd.

Op de Reboot-server kunnen spelers wonderkubussen en andere contante items kopen die normaal NX kosten door alleen meso’s uit te geven, wat een heel andere dynamiek creĆ«ert in vergelijking met gewone Maplestory. Alleen huisdieren, cosmetica en een paar andere kassaartikelen kosten NX.

Spelers kunnen nog steeds tussen elkaar ruilen op reguliere servers via trading of het veilinghuis, waar iedereen gratis items kan kopen en verkopen.

Items zoals wonderkubussen kosten Nexon nog steeds contant geld op reguliere servers.

Er zijn nu echter manieren voor spelers om items te verdienen die normaal NX kosten zonder geld uit te geven, inclusief beloningspunten en de mogelijkheid om NX te kopen en verkopen in ruil voor mesos direct in het spel.

In de primeur van Maplestory was teamspel, zoals feestzoektochten, een belangrijk onderdeel van de gameplay-ervaring en nivellering, terwijl dat is vervangen door simpelweg solo te trainen op gewone kaarten.

In plaats daarvan wordt teamplay relevant wanneer je het eindspel bereikt en baasruns begint te doen met andere spelers zoals je gildeleden.

Er zijn nog veel meer dingen veranderd in het spel, maar dit zijn enkele van de belangrijkste algemene veranderingen.